Alkukesä on kuusenkerkkien
poiminta-aikaa.
Kerkät ovat parhimmillaan
vaaleanvihreinä ja pehmeinä.
Muistathan, että kuusenkerkkien
poimimiseen tarvitaan maanomistajan lupa!
Kuusenkerkät sopivat niin
suolaisiin kuin makeisiin ruokiin.
Itse käytimme kuusenkerkkiä
myös uusista perunoista tehdyssä pyttipannussa.
Tämä juustokakku on oikeastaan
enemmänkin torttu, varsinkin jos
sen tekee isompaan irtopohjavuokaan
(22cm halkaisija).
Pohjassa maistuu herkulliset Oreot 😋
Kuusenkerkät on tässä kakussa
vain koristeena päällä ja ne
on käytetty sellaisenaan.
Halutessasi voit myös marinoida kuusenkerkät
tai tehdä niistä siirappia ja
valuttaa sitä kakkupalan päälle
tai sekoittaa ne täytteeseen.
Toimii miten vain!
Kuusenkerkät ovat tässä kakussa myös helposti
nypittävissä pois, mikäli esimerkiksi
pienemmät herkuttelijat eivät niistä
pidäkään.
Kakusta saat korkeamman tekemällä sen
pienempään vuokaan, esim. 16 cm halkaisijan
irtopohjavuokaan. Tuolloin pohjan määrää
voi halutessaan hieman pienentää.
Vaikka eipä paksu Oreokerros varmaan
haittaa 😉
Kuusenkerkkäjuustotorttu
100g sulatettua voita
100g Oreoita
Täyte:
2 dl kuohukermaa
1 rasia Valio sitruuna tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
tilkka vettä liivatteen sulattamiseen
1. Sulata voi. Murskaa keksit muruksi
tehosekoittimessa. Sekoita voisula ja keksimurut
keskenään. Levitä keksimassa leivinpaperilla
vuorattuun irtopohjavuokaan ja laita pohja
jääkaappiin.
2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen
noin varttitunniksi.
3. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita
kermaan tuorejuusto ja sokerit.
4. Kiehauta noin pari desiä vettä.
5. Purista liivatelehdet kuivaksi ja
kaada niiden päälle kiehuvaa vettä
vähän kerrassaan hyvin sekoittaen samalla.
Käytä vettä vain sen verran, että liivatteet
sulavat hyvin.
6. Kaada sulanut liivate kermatuorejuustoseokseen ja
sekoita varovasti, mutta tasaiseksi asti.
7. Kaada täyte pohjan päälle ja anna tekeytyä
jääkaapissa vähintään neljä tuntia ennen
tarjoilua.
8. Koristele kakku tuoreilla (tai marinoiduilla)
kuusenkerkillä.
Kommentit
Lähetä kommentti