Kuusenkerkkäjuustotorttu


Alkukesä on kuusenkerkkien 
poiminta-aikaa. 
Kerkät ovat parhimmillaan 
vaaleanvihreinä ja pehmeinä. 
Muistathan, että kuusenkerkkien 
poimimiseen tarvitaan maanomistajan lupa! 

Kuusenkerkät sopivat niin 
suolaisiin kuin makeisiin ruokiin.
Itse käytimme kuusenkerkkiä 
myös uusista perunoista tehdyssä pyttipannussa.

Tämä juustokakku on oikeastaan
enemmänkin torttu, varsinkin jos 
sen tekee isompaan irtopohjavuokaan
(22cm halkaisija). 
Pohjassa maistuu herkulliset Oreot 😋 
Kuusenkerkät on tässä kakussa
vain koristeena päällä ja ne 
on käytetty sellaisenaan. 
Halutessasi voit myös marinoida kuusenkerkät
tai tehdä niistä siirappia ja
valuttaa sitä kakkupalan päälle
tai sekoittaa ne täytteeseen. 
Toimii miten vain! 
Kuusenkerkät ovat tässä kakussa myös helposti
nypittävissä pois, mikäli esimerkiksi
pienemmät herkuttelijat eivät niistä 
pidäkään. 

Kakusta saat korkeamman tekemällä sen
pienempään vuokaan, esim. 16 cm halkaisijan
irtopohjavuokaan. Tuolloin pohjan määrää
voi halutessaan hieman pienentää. 
Vaikka eipä paksu Oreokerros varmaan
haittaa 😉



Kuusenkerkkäjuustotorttu

100g sulatettua voita
100g Oreoita

Täyte:
2 dl kuohukermaa
1 rasia Valio sitruuna tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
tilkka vettä liivatteen sulattamiseen

1. Sulata voi. Murskaa keksit muruksi 
tehosekoittimessa. Sekoita voisula ja keksimurut 
keskenään. Levitä keksimassa leivinpaperilla
vuorattuun irtopohjavuokaan ja laita pohja
jääkaappiin. 
2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen
noin varttitunniksi. 
3. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita
kermaan tuorejuusto ja sokerit.
4. Kiehauta noin pari desiä vettä. 
5. Purista liivatelehdet kuivaksi ja 
kaada niiden päälle kiehuvaa vettä 
vähän kerrassaan hyvin sekoittaen samalla. 
Käytä vettä vain sen verran, että liivatteet 
sulavat hyvin. 
6. Kaada sulanut liivate kermatuorejuustoseokseen ja
sekoita varovasti, mutta tasaiseksi asti. 
7. Kaada täyte pohjan päälle ja anna tekeytyä 
jääkaapissa vähintään neljä tuntia ennen
tarjoilua. 
8. Koristele kakku tuoreilla (tai marinoiduilla)
kuusenkerkillä.  



Kommentit