Vappubrunssi osa 4: Kanacaesarpastasalaatti


Vappubrunssin osana maistuu 
ruokaisa kanacaesarpastasalaatti. 
Caesarsalaatin voi tehdä gluteenittomasta
pastasta ja me jätimme myös krutongit pois,
vaikka ne klassiseen caesarsalaattiin kuuluvatkin.
Kanan tilalla voi hyvin käyttää myös 
lohta tai jättää lihan kokonaan pois. 

Itse oikaisin ja käytin valmista
caesarkastiketta, mutta kastikkeen voi tehdä 
helposti myös itse. 
Salaatti on nopea ja helppo valmistaa eivätkä
salaatin esivalmistelut vie kauaa.


Kanacaesarpastasalaatti


450g kanasuikaleita
1 punasipuli
n. 150g Pennepastaa
2 ruukkua Romainesalaattia (Järvikylän)
n. 80g parmesaanilastuja (Castelli)
Felix Caesarsalaattikastiketta
(krutonkeja)

1. Aloita paistamalla kanasuikaleet pannulla.
2. Pilko sipuli ja liota sitä kylmässä vedessä,
jotta sipulin kitkerä maku lievenee.
3. Keitä pasta ja valuta se lävikössä. Muista
maustaa pastan keitinvesi suolalla.
4. Huuhdo ja kuivaa salaatti. 
5. Kun kanasuikaleet ja pasta ovat 
jäähtyneet, sekoita salaattiainekset 
keskenään. Sekoita salaattikastike 
salaatin sekaan.
Jos käytät krutonkeja, ripottele ne 
annosten päälle, koska salaatissa ollessaan ne
vettyvät helposti esimerkiksi jääkaapissa.


Kommentit