Kaalien ilottelua


 Sain inspiraation kasvisruoka-annokseen

omalta kasvimaalta ja kaupasta

lähituottajan upeista kukkakaaleista. 

Kukkakaali on ollut jo tovin "uusi lehtikaali"

ja sitä on käytetty paljon korvaamaan

mm. jauhoja ja lihaa. 

Kukkakaalimuru toimii pizzapohjana,

lämpimän leivän pohjana ja tässä

annoksessa kukkakaalista tehdään pihvi.


Lehtikaali on ravintoarvojensa 

puolesta ollut jo jonkin aikaa 

varsinkin kasvissyöjien keskuudessa

suunnaton hitti. Ja onhan se oikeasti 

hyvää ja kotiviljelijän näkökulmasta myös

satoisaa ja helposti kasvatettavaa. 


Myös punajuurien satokausi alkaa olla

käsillä ja paahdetuista punajuuresta teinkin

annokseen hummusmaisen kastikkeen. 

Toimii! 



Kukkakaalipihvi lehtikaalilla ja punajuurifetadipillä


Punajuuridippi:

n. 600g punajuuria

100g Fetaa (puolikas Patros fetapala)

100-150g turkkilaista/kreikkalaista/maustamatonta jogurttia

n. 1 tl suolaa

n. 2 rkl sitruunamehua


Kukkakaali

Lehtikaalia

Voita paistamiseen

1-2 valkosipulinkynttä

Suolaa


1. Aloita valmistamalla punajuuridippi. 

Leikkaa punajuuret noin kahdeksaan osaan ja

paahda ne uunissa uunipellillä 200 asteessa noin tunti. 

Voit paahtaa punajuuret jo vaikka edellisenä päivänä.

Anna punajuurten jäähtyä. 

2. Sekoita dipin ainekset tehosekoittimessa 

tasaiseksi. Lisää tarvittaessa jogurttia, jotta

dipistä tulee tarpeeksi notkeaa ja mausta

oman maun mukaan suolalla. Dipin notkeus 

riippuu myös jogurtista, sillä kreikkalainen ja

turkkilainen jogurtti ovat jäykempiä kuin

normaali maustamaton jogurtti, joten

normaalia juoksevampaa jogurttia kannattaa 

lisätä vähemmän. 

3. Leikkaa kukkakaalista noin sentin paksuisia

viipaleita eli "pihvejä". Paista kukkakaalipihvit

pannulla pilkotun valkosipulin kanssa voissa.

Älä paista kukkakaaleja mössöksi asti.

Kukkakaali on valmista kun se on vähän

pehmennyt. Mausta suolalla.

4. Revi lehtikaalit pienemmiksi paloiksi.

Paista revittyjä lehtikaalipalasia

voissa siten, että niiden lehtiruoti 

vähän pehmenee (muutama minuutti riittää).

Varo polttamasta ohuita lehtikaaleja.

5. Annostele lautasille ja nauti

esimerkiksi hyvän ja hapokkaan 

valkoviinin kanssa. 


Kommentit