Sain inspiraation kasvisruoka-annokseen
omalta kasvimaalta ja kaupasta
lähituottajan upeista kukkakaaleista.
Kukkakaali on ollut jo tovin "uusi lehtikaali"
ja sitä on käytetty paljon korvaamaan
mm. jauhoja ja lihaa.
Kukkakaalimuru toimii pizzapohjana,
lämpimän leivän pohjana ja tässä
annoksessa kukkakaalista tehdään pihvi.
Lehtikaali on ravintoarvojensa
puolesta ollut jo jonkin aikaa
varsinkin kasvissyöjien keskuudessa
suunnaton hitti. Ja onhan se oikeasti
hyvää ja kotiviljelijän näkökulmasta myös
satoisaa ja helposti kasvatettavaa.
Myös punajuurien satokausi alkaa olla
käsillä ja paahdetuista punajuuresta teinkin
annokseen hummusmaisen kastikkeen.
Toimii!
Kukkakaalipihvi lehtikaalilla ja punajuurifetadipillä
Punajuuridippi:
n. 600g punajuuria
100g Fetaa (puolikas Patros fetapala)
100-150g turkkilaista/kreikkalaista/maustamatonta jogurttia
n. 1 tl suolaa
n. 2 rkl sitruunamehua
Kukkakaali
Lehtikaalia
Voita paistamiseen
1-2 valkosipulinkynttä
Suolaa
1. Aloita valmistamalla punajuuridippi.
Leikkaa punajuuret noin kahdeksaan osaan ja
paahda ne uunissa uunipellillä 200 asteessa noin tunti.
Voit paahtaa punajuuret jo vaikka edellisenä päivänä.
Anna punajuurten jäähtyä.
2. Sekoita dipin ainekset tehosekoittimessa
tasaiseksi. Lisää tarvittaessa jogurttia, jotta
dipistä tulee tarpeeksi notkeaa ja mausta
oman maun mukaan suolalla. Dipin notkeus
riippuu myös jogurtista, sillä kreikkalainen ja
turkkilainen jogurtti ovat jäykempiä kuin
normaali maustamaton jogurtti, joten
normaalia juoksevampaa jogurttia kannattaa
lisätä vähemmän.
3. Leikkaa kukkakaalista noin sentin paksuisia
viipaleita eli "pihvejä". Paista kukkakaalipihvit
pannulla pilkotun valkosipulin kanssa voissa.
Älä paista kukkakaaleja mössöksi asti.
Kukkakaali on valmista kun se on vähän
pehmennyt. Mausta suolalla.
4. Revi lehtikaalit pienemmiksi paloiksi.
Paista revittyjä lehtikaalipalasia
voissa siten, että niiden lehtiruoti
vähän pehmenee (muutama minuutti riittää).
Varo polttamasta ohuita lehtikaaleja.
5. Annostele lautasille ja nauti
esimerkiksi hyvän ja hapokkaan
valkoviinin kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti