Vappubrunssi osa 5: Uunilohi, parsa ja uunifeta


Parsakausi on käynnissä ja 
tämä ruoka on suorastaan ylistys
parsalle! 
Uunilohi, uunifeta ja parsat
laitetaan folioon hautumaan 
sitruunan ja valkosipulin kanssa
ja maku on taivaallinen! 
Todella helppoa, nopeaa ja vaivatonta ja
ennenkaikkea maukasta! 

Valmista ruokaa syöjämäärän mukaan,
itse käytin noin 1kg kirjolohifileen ja
puolikkaan Patros fetapalan. 
Muu perhe ei ole kovin innostunut 
tankoparsan syönnistä, joten käytin itse
ruokaan vain noin kolmanneksen 
parsanipusta. 
Ruoka valmistuu näppärästi samassa
astiassa uunissa ilman suuria
esivalmisteluja.



Uunilohi, uunifeta ja parsa


Kirjolohifile
suolaa
sitruunapippuria
(n. 2-3 rkl) rypsi/oliiviöljyä
1 sitruuna
2 valkosipulin kynttä
Patros fetapala 
Vihreää tankoparsaa

1. Leikkaa lohi fileiksi ja poista 
ruodot, jos et käytä valmisfilettä. 
Kuivaa lohen pinta talouspaperilla. 
Levitä folio uunivuoan pohjalle ja
laita lohi folion päälle. 
2. Kaada vuokaan ja lohen päälle hiukan
öljyä (n. 2-3 rkl) ja mausta lohi suolalla ja sitruunapippurilla.
3. Kuori ja halkaise pari valkosipulinkynttä ja
puolita sitruuna pitkittäissuunnassa. 
Viipaloi toinen puolikas sitruunasta
säästä toinen puolikas mehua varten. 
Laita valkosipulit ja 
sitruunaviipaleet vuokaan. 
4. Laita fetapala vuokaan ja kääri koko
komeus folioon. 
5. Paista uunissa 200 asteessa noin 15-20 minuuttia
ja lisää parsat. Purista parsojen ja lohen päälle
mehu toisesta sitruunanpuolikkaasta. 
Paista tämän jälkeen vielä noin 7-10 
minuuttia. Kokeile haarukalla tai veitsenkärjellä,
että parsat ovat vielä napakoita 
(ylikypsinä ne eivät maistu). Tarkkaile myös
lohen kypsyyttä, sillä ylikypsä lohikaan ei ole
maistuvaa vaan se kuivuu. 
Paistoaika riippuu pitkälti lohifileen
paksuudesta. 



Kommentit