Vappubrunssi osa 6: Briossihampparit ja itse tehty majoneesi


Itse tehdyt hampurilaiset ovat 
ainakin meidän perheemme herkku.
Sämyplöitä harvoin jaksan tehdä itse,
varsinkin kun nykyisin on niin hyviä
valmissämpylöitä myynnissä, mutta pihvit ja
majoneesi on helppo ja nopea valmistaa itsekin.
Fazerin lanseeraama Street food-tuotesarja on
osoittautunut omaan makuun ja tuotesarjan 
briossihampurilaissämpylät päätyvät aina ostoskoriin
kun on aikeena tehdä hamppareita. 

Talvisin hampparit valmistuvat keittiössä 
uunin, lieden ja leivänpaahtimen avulla ja
grillikaudella hampparit valmistuvat 
näppärästi grillissä. 
Jokainen voi tuunata hamppareiden täytteet
oman maun mukaan, mutta meillä vakkaritäytteinä
löytyy nykyisin ananas ja aurajuusto
(nimenomaan se Valion Aura). 

Briossihampurilaiset ja itse tehty majoneesi



Jauhelihapihvit:
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
0,75 dl (gluteenittomia) korppujauhoja
1 prk (200g) kermaviiliä
2 kananmunaa
paprikajauhetta
suolaa
Herbamare-yrttisuolaa
valkopippuria
700g jauhelihaa
voita paistamiseen

Fazer Street Food- briossihampurilaissämpylät
Cheddar-juustosiivut
Salaattia
Ketsuppia
Sinappia
Ananasrenkaita
Auramurua

Paprikamajoneesi:
2 keltuaista
n. 1 tl valkoviinietikkaa
1 tl dijonsinappia
valkopippuria
n. 1,5 tl suolaa
1 - 2 tl paprikajauhetta
n. 2-3 dl rypsiöljyä

1. Kuori ja pilko sipulit. Paista sipulit pienen 
voinokareen kera pannulla. Sekoita korppujauhot 
kermaviilin ja kananmunan kanssa ja anna turvota hetki. 
Sekoita mausteet seokseen ja lisää paistetut sipulit ja
jauheliha. Alusta taikinaa hyvin kädellä, jotta se saa
rakennetta ja pihvit kestävät kasassa. 
2. Muotoile pihvejä, jotka sopivat 
hampurilaissämpylöiden väliin.
Paista pihvit pannulla voissa. 
Voit myös halutessasi paistaa
pihvit uunissa 225 asteessa noin 
15-25 minuuttia uunista
riippuen. 
3. Voit paahtaa sämpylät leivänpaahtimessa 
tai paahtaa niitä pannulla. 
4. Mausta hampparit ketsupilla, sinapilla ja majoneesilla.
Laita hamppareihin juustoa, aurajuustoa ja ananasrengas. 
Voit käyttää myös valmismajoneesia tai 
valmistaa majoneesin helposti itse. 
4. Vatkaa keltuaiset ja mausteet keskenään sähkövatkaimella. 
Lisää öljyä ohuena nauhana joukkoon, 
jotta majoneesi on sopivan paksuista.
Öljyä saa lisätä reilusti, jopa n. 2-3 dl. 
Voit käyttää majoneesia myös dippinä 
esimerkiksi ranskalaisille. 
Voit tehdä majoneesin myös valkosipulista tai
chilistä.




Kommentit