Itse tehdyt hampurilaiset ovat
ainakin meidän perheemme herkku.
Sämyplöitä harvoin jaksan tehdä itse,
varsinkin kun nykyisin on niin hyviä
valmissämpylöitä myynnissä, mutta pihvit ja
majoneesi on helppo ja nopea valmistaa itsekin.
Fazerin lanseeraama Street food-tuotesarja on
osoittautunut omaan makuun ja tuotesarjan
briossihampurilaissämpylät päätyvät aina ostoskoriin
kun on aikeena tehdä hamppareita.
Talvisin hampparit valmistuvat keittiössä
uunin, lieden ja leivänpaahtimen avulla ja
grillikaudella hampparit valmistuvat
näppärästi grillissä.
Jokainen voi tuunata hamppareiden täytteet
oman maun mukaan, mutta meillä vakkaritäytteinä
löytyy nykyisin ananas ja aurajuusto
(nimenomaan se Valion Aura).
Briossihampurilaiset ja itse tehty majoneesi
Jauhelihapihvit:
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
0,75 dl (gluteenittomia) korppujauhoja
1 prk (200g) kermaviiliä
2 kananmunaa
paprikajauhetta
suolaa
Herbamare-yrttisuolaa
valkopippuria
700g jauhelihaa
voita paistamiseen
Fazer Street Food- briossihampurilaissämpylät
Cheddar-juustosiivut
Salaattia
Ketsuppia
Sinappia
Ananasrenkaita
Auramurua
Paprikamajoneesi:
2 keltuaista
n. 1 tl valkoviinietikkaa
1 tl dijonsinappia
valkopippuria
n. 1,5 tl suolaa
1 - 2 tl paprikajauhetta
1 - 2 tl paprikajauhetta
n. 2-3 dl rypsiöljyä
1. Kuori ja pilko sipulit. Paista sipulit pienen
voinokareen kera pannulla. Sekoita korppujauhot
kermaviilin ja kananmunan kanssa ja anna turvota hetki.
Sekoita mausteet seokseen ja lisää paistetut sipulit ja
jauheliha. Alusta taikinaa hyvin kädellä, jotta se saa
rakennetta ja pihvit kestävät kasassa.
2. Muotoile pihvejä, jotka sopivat
hampurilaissämpylöiden väliin.
hampurilaissämpylöiden väliin.
Paista pihvit pannulla voissa.
Voit myös halutessasi paistaa
Voit myös halutessasi paistaa
pihvit uunissa 225 asteessa noin
15-25 minuuttia uunista
15-25 minuuttia uunista
riippuen.
3. Voit paahtaa sämpylät leivänpaahtimessa
tai paahtaa niitä pannulla.
tai paahtaa niitä pannulla.
4. Mausta hampparit ketsupilla, sinapilla ja majoneesilla.
Laita hamppareihin juustoa, aurajuustoa ja ananasrengas.
Voit käyttää myös valmismajoneesia tai
valmistaa majoneesin helposti itse.
Voit käyttää myös valmismajoneesia tai
valmistaa majoneesin helposti itse.
4. Vatkaa keltuaiset ja mausteet keskenään sähkövatkaimella.
Lisää öljyä ohuena nauhana joukkoon,
jotta majoneesi on sopivan paksuista.
Lisää öljyä ohuena nauhana joukkoon,
jotta majoneesi on sopivan paksuista.
Öljyä saa lisätä reilusti, jopa n. 2-3 dl.
Voit käyttää majoneesia myös dippinä
esimerkiksi ranskalaisille.
Voit tehdä majoneesin myös valkosipulista tai
chilistä.
Voit käyttää majoneesia myös dippinä
esimerkiksi ranskalaisille.
Voit tehdä majoneesin myös valkosipulista tai
chilistä.

Kommentit
Lähetä kommentti