
Vappubrunssin osana toimii hyvin myös
perinteinen jenkkityylinen coleslaw-salaatti.
Coleslaw toimii hyvin hodareiden tai
hampurilaisten lisukkeena ja
täytteenäkin sekä grilliruokien lisukkeena.
Coleslaw'n tekeminen on helppoa ja nopeaa.
Kaali on usein sellainen raaka-aine, jota jää
yli ruuanlaitosta, joten kaalinjämät voi hyödyntää
vaikka coleslaw'han. Ostin kaalin kaalilaatikkoa
varten ja käytin ylijääneet kaalit coleslaw'han.
Coleslaw
n. 250g kaalia (n. neljännes keskikokoisesta kaalista)
2 porkkanaa
n. 1 dl majoneesia
1 dl kermaviiliä
1-2 rkl viinietikkaa
1 rkl sinappia
1/2 tl suolaa
1/2 tl sokeria
mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
- Voit tehdä ensimmäisenä kastikkeen maustumaan sekoittamalla kastikeainekset keskenään. Pilko kaali esimerkiksi juustohöylällä ohuiksi suikaleiksi. Voit pilkkoa porkkanat esimerkiksi kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi samalla kun kuorit porkkanat.
- Sekoita kastike kaalin- ja porkkanasuikaleiden kanssa ja anna salaatin tekeytyä jääkaapissa.
Kommentit
Lähetä kommentti