Vappubrunssi osa 2: Coleslaw


Vappubrunssin osana toimii hyvin myös 
perinteinen jenkkityylinen coleslaw-salaatti. 
Coleslaw toimii hyvin hodareiden tai 
hampurilaisten lisukkeena ja
täytteenäkin sekä grilliruokien lisukkeena. 
Coleslaw'n tekeminen on helppoa ja nopeaa.
Kaali on usein sellainen raaka-aine, jota jää
yli ruuanlaitosta, joten kaalinjämät voi hyödyntää
vaikka coleslaw'han. Ostin kaalin kaalilaatikkoa 
varten ja käytin ylijääneet kaalit coleslaw'han.

Coleslaw


n. 250g kaalia (n. neljännes keskikokoisesta kaalista)
2 porkkanaa
n. 1 dl majoneesia
1 dl kermaviiliä
1-2 rkl viinietikkaa
1 rkl sinappia
1/2 tl suolaa
1/2 tl sokeria
mustapippuria
1 tl paprikajauhetta

  1. Voit tehdä ensimmäisenä kastikkeen maustumaan sekoittamalla kastikeainekset keskenään. Pilko kaali esimerkiksi juustohöylällä ohuiksi suikaleiksi. Voit pilkkoa porkkanat esimerkiksi kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi samalla kun kuorit porkkanat. 
  2. Sekoita kastike kaalin- ja porkkanasuikaleiden kanssa ja anna salaatin tekeytyä jääkaapissa. 




Kommentit