Persikkarahkapiirakka


Pääsiäisen ruokapöytään on lapsuudestani asti
kuulunut persikka eri muodoissa.
Liekö pääsiäisen keltainen väri ollut syynä 
persikan ajautumiseen ruokapöytään
90-luvulla, erityisesti jälkkäreissä.
Innostuinkin tekemään ja testailemaan
erilaisia persikkaisia reseptejä näin
pääsiäisen alla ja jaan niitä teillekin. 
Huomenna luvassa hieman toisenlaista
persikkaleivonnaista, mutta 
tänään herkutellaan pääsiäiseen kuuluvalla
rahkapiirakalla, joka kätkee sisäänsä persikkaa.
Ja hei, olinpa unohtanut
tehdä tekstin savujuustosta viime 
viikolla, joten laitanpa senkin tulemaan! 😊

Rahkapiirakka on tehty normaaliin
piiraspohjaan, joka löytyy myös 
Hirsitalon keittiössä-kirjasta
useana eri variaationa. 
Piiras on nopea ja helppo tehdä
ja maistuu! 🍋


Piiraspohja:
3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
150g voita
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
1 kananmuna

Rahkaseos:
400g maitorahkaa
2 kananmunaa
n. puolikkaan sitrunaan mehu ja raastettu kuori
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 prk persikanpuolikkaita mehussa

1. Nypi kulhossa/sekoita monitoimikoneessa huoneenlämmössä pehmentynyt voi, vehnäjauhot sekä sokeri murumaiseksi seokseksi. 
2. Lisää muruseokseen vaniljasokeri ja leivinjauhe. Sekoita. Lisää maito ja kananmuna. Sekoita. 
3. Levitä piirakkapohja voideltuun piirasvuokaan. Voit esipaistaa piiraspohjaa uunissa 225 asteessa sen aikaa kun teet rahkatäytteen. Muista kuitenkin vahtia piiraspohjaa, jotta se ei pala! 
4. Sekoita keskenään rahka, sitruunamehu, kananmunat, sokerit ja raastettu sitruunankuori. 
5. Pilko persikanpuolikkaat kuutioiksi ja levitä ne piiraspohjan päälle. Säästä noin kourallinen persikkakuutioita, jotka laitat vasta rahkaseoksen päälle. Kaada rahkaseos vuokaan ja asettele loput persikkakuutiot rahkan päälle. 
6. Paista piirasta uunissa 225 asteessa noin 20-25 minuuttia. 




Kommentit