Persikkakakku



Persikkakuivakakku


100g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 prk säilykepersikoita mehussa/vedessä
1 dl kuohukermaa

1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri.
Vatkaa munat joukkoon yksitellen.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää
ne taikinaan siivilän läpi samalla sekoittaen taikinaa.
3. Soseuta persikat ja lisää sose taikinaan. Sekoita.
4. Lisää kerma ja sekoita hyvin. 
5. Voitele ja jauhota vuoka korppujauholla. 
Kaada taikina tasaisesti kakkuvuokaan nuolijaa
apuna käyttäen. 
6. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 50-60 minuuttia
uunista riippuen. Kokeile kakun kypsyys puutikulla. 



Kuivakakut ovat kiitollisia leivoksia, sillä ne
kestävät hyvin pakastuksen ja ovat parhaimmillaan
oikeastaan vasta parin päivän päästä leipomisesta
- sikäli mikäli kakkua riittää niin moneksi päiväksi 😂

Mukavaa ja herkullista pääsiäistä! 🐣






Kommentit