vuoden tauon jälkeen
New York cheesecakea ja se oli
ihan yhtä hyvää kuin muistelinkin
- ja mieskin ihastui kakkuun 😋
- ja mieskin ihastui kakkuun 😋
Persikkaisen twistin kakkuun tuo
simppeli persikkakastike, joka onkin
vain soseutettua purkkipersikkaa.
Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä
New York cheesecake ja persikkakastike
Pohja:
100g kaurakeksejä
100g kaurakeksejä
50g sulatettua voita
Täyte:
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
600g Philadelphia tuorejuustoa (maustamaton)
1 rkl sitruunamehua
n. 1/2 sitruunan kuori raastettuna
1 rkl perunajauhoa
4 kananmunaa
200g ranskankermaa
1 prk säilykepersikoita vedessä
1. Laita uuni kuumenemaan 165 asteeseen.
Aloita pohjan valmistuksesta sulattamalla voi
ja murentamalla keksit tehosekottimessa.
Sekoita voisula ja keksimurut keskenään.
2. Laita irtopohjavuokaan (halkaisija n. 20-24cm)
leivinpaperi pohjalle ja taputtele pohja sen päälle
tasaiseksi. Esipaista pohjaa uunissa täytteen teon ajan.
3. Mittaa sokerit astiaan ja lisää tuorejuustot.
Sekoita sähkövatkaimella, jotta saat tasaisemman lopputuloksen.
Sekoita sähkövatkaimella, jotta saat tasaisemman lopputuloksen.
4. Lisää joukkoon sitruunamehu ja raastettu sitruunankuori
sekä perunajauhot ja munat. Vatkaa hyvin.
5. Lisää ranskankerma joukkoon ja sekoita, mutta
älä enää vatkaa seosta kovaa.
6. Kaada seos irtopohjavuokaan keksipohjan päälle
ja paista uunissa 165 asteessa tunnin verran. Käännä sen
jälkeen virrat uunista pois ja raota luukkua ja
anna kakun muhia jälkilämmöllä vielä toinen tunti.
Anna kakun jäähtyä kunnolla ja siirrä se sitten
jääkaappiin. Tarjoile vasta seuraavana päivänä.
Kakku halkeaa helposti liian kuumasta/nopeasta kypsennyksestä,
kuten itselläkin nyt pitkästä aikaa kakkua paistaessa kävi.
7. Soseuta persikka nesteineen sauvasekoittimella
Kommentit
Lähetä kommentti