New York cheesecake ja persikkakastike



Tein pitkästä aikaa monen
vuoden tauon jälkeen 
New York cheesecakea ja se oli
ihan yhtä hyvää kuin muistelinkin 
- ja mieskin ihastui kakkuun 😋
Persikkaisen twistin kakkuun tuo
simppeli persikkakastike, joka onkin 
vain soseutettua purkkipersikkaa.

Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä
jääkaapissa oltuaan. 



New York cheesecake ja persikkakastike


Pohja:
100g kaurakeksejä
50g sulatettua voita

Täyte:
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
600g Philadelphia tuorejuustoa (maustamaton)
1 rkl sitruunamehua
n. 1/2 sitruunan kuori raastettuna 
1 rkl perunajauhoa
4 kananmunaa
200g ranskankermaa

1 prk säilykepersikoita vedessä


1. Laita uuni kuumenemaan 165 asteeseen. 
Aloita pohjan valmistuksesta sulattamalla voi
ja murentamalla keksit tehosekottimessa. 
Sekoita voisula ja keksimurut keskenään. 
2. Laita irtopohjavuokaan (halkaisija n. 20-24cm)
leivinpaperi pohjalle ja taputtele pohja sen päälle
tasaiseksi. Esipaista pohjaa uunissa täytteen teon ajan.
3. Mittaa sokerit astiaan ja lisää tuorejuustot. 
Sekoita sähkövatkaimella, jotta saat tasaisemman lopputuloksen. 
4. Lisää joukkoon sitruunamehu ja raastettu sitruunankuori 
sekä perunajauhot ja munat. Vatkaa hyvin. 
5. Lisää ranskankerma joukkoon ja sekoita, mutta
älä enää vatkaa seosta kovaa. 
6. Kaada seos irtopohjavuokaan keksipohjan päälle 
ja paista uunissa 165 asteessa tunnin verran. Käännä sen 
jälkeen virrat uunista pois ja raota luukkua ja 
anna kakun muhia jälkilämmöllä vielä toinen tunti. 
Anna kakun jäähtyä kunnolla ja siirrä se sitten
jääkaappiin. Tarjoile vasta seuraavana päivänä. 
Kakku halkeaa helposti liian kuumasta/nopeasta kypsennyksestä,
kuten itselläkin nyt pitkästä aikaa kakkua paistaessa kävi. 
7. Soseuta persikka nesteineen sauvasekoittimella 
ennen tarjoilua. 





Kommentit