Mämmi-mangotiramisu

Mämmi-mangotiramisu


Sokerikakkupohja:
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl hienoa (gluteenitonta) jauhoa
1 dl perunajauhoja

200g mangososetta (esim. Piltti)

Mämmivalkosuklaarahka:
70g sulatettua valkosuklaata
1 dl vispikermaa
125g maustamatonta maitorahkaa
3 rkl (gluteenitonta) mämmiä

pinnalle tomusokeria
persikkaviipaleita mehussa

  1. Valmista sokerikakkupohja vatkaamalla munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kunnolla vähintään 10 minuuttia. Siivilöi joukkoon jauhot ja sekoita ne joukkoon varovasti nostellen. Paista sokerikakkupohja kääretorttupohjan tapaan uunipellillä leivinpaperin päällä 150 asteessa noin 10-15 minuuttia. 
  2. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä varoen. Anna sen vähän jäähtyä. 
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa joukkoon rahka ja jäähtynyt suklaasula. Sekoita joukkoon mämmi. 
  4. Annostele sokerikakku, mangosose ja mämmivalkosuklaarahka annoskulhoihin tiramisun tapaan. 
  5. Tarjoile persikkaviipaleiden kanssa ja viimeistele annokset tomusokerilla. 

Tämä pääsiäisen jälkiruoka ei ole viimeistelty vaan ronskisti annoskulhoihin räiskitty - alunperin piloille mennyt kääretorttu - mutta maku on sitäkin parempaa. En itse ole koskaan pitänyt mämmistä, mutta tässä jälkkärissä mämmi maistuu! Ohje on myös gluteeniton! Ohje on pääsiäiseltä 2019 ja julkaistu aiemmin Hirsitalon taikaa-blogin puolella. 

Kommentit