Mac and cheese jauhelihalla/mifulla


Tällä ohjeella saat perus jauhelihamakaroonimössöstä
maistuvampaa. Mac and cheese on nopea ja helppo 
valmistaa ja maistuu varmasti koko perheelle. 
Lisää arkiruokareseptejä tulossa! 🍵

Mac and cheese jauhelihalla/mifulla 

4 annosta

n. 200g makaroonia (1/2 pss)
400g nauta-sikajauhelihaa tai mifua
1 sipuli
1 paprika
n. 10 kpl kirsikkatomaatteja
1-2 valkosipulinkynttä 
1/2 palaa Patros-Fetaa
2 dl ruokakermaa
n. 2 dl juustoraastetta
1-2 rkl tomaattipyrettä
suolaa
pippuria
paprikajauhetta
( + muita mausteita jauhelihan maustamiseen)


  1. Keitä vesi makarooneille: lisää keitinveteen suolaa ja lisää makaroonit kiehuvaan veteen. Keitä pussin ohjeen mukaisesti. 
  2. Kuori sipuli ja valkosipuli. Pilko sipulit, paprikat ja puolita kirsikkatomaatit.
  3. Ruskista jauheliha/mifu ja lisää kasvikset pannulle. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella sekä muilla haluamillasi mausteilla. Itse käytän usein esim. jauhelihamuastetta jauhelihan maustamiseen. Huomioi tällöin kuitenkin suolan määrä, koska jauhelihamausteessakin on suolaa. 
  4. Lisää joukkoon ruokakerma ja juustoraaste sekä tomaattipyre. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä. 
  5. Valuta kypsät makaroonit lävikössä ja kaada takaisin kattilaan. Kaada myös jauheliha/mifukastike kattilaan. Sekoita kastike ja makaroonit. 

Kommentit