Tällä ohjeella saat perus jauhelihamakaroonimössöstä
maistuvampaa. Mac and cheese on nopea ja helppo
valmistaa ja maistuu varmasti koko perheelle.
Lisää arkiruokareseptejä tulossa! 🍵
Mac and cheese jauhelihalla/mifulla
4 annosta
n. 200g makaroonia (1/2 pss)
400g nauta-sikajauhelihaa tai mifua
1 sipuli
1 paprika
n. 10 kpl kirsikkatomaatteja
1-2 valkosipulinkynttä
1/2 palaa Patros-Fetaa
2 dl ruokakermaa
n. 2 dl juustoraastetta
1-2 rkl tomaattipyrettä
suolaa
pippuria
paprikajauhetta
( + muita mausteita jauhelihan maustamiseen)
- Keitä vesi makarooneille: lisää keitinveteen suolaa ja lisää makaroonit kiehuvaan veteen. Keitä pussin ohjeen mukaisesti.
- Kuori sipuli ja valkosipuli. Pilko sipulit, paprikat ja puolita kirsikkatomaatit.
- Ruskista jauheliha/mifu ja lisää kasvikset pannulle. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella sekä muilla haluamillasi mausteilla. Itse käytän usein esim. jauhelihamuastetta jauhelihan maustamiseen. Huomioi tällöin kuitenkin suolan määrä, koska jauhelihamausteessakin on suolaa.
- Lisää joukkoon ruokakerma ja juustoraaste sekä tomaattipyre. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä.
- Valuta kypsät makaroonit lävikössä ja kaada takaisin kattilaan. Kaada myös jauheliha/mifukastike kattilaan. Sekoita kastike ja makaroonit.
Kommentit
Lähetä kommentti