Kasvispasta


Näin poikkeusolojen aikana kotoillessa 
monet pohtivat ja arpovat arkiruuan kanssa
kun ideat helposti loppuvat kesken. 
Viime syksynä minulla oli palvelu, jonka 
kautta sai viikon ruokalistat, reseptit 
ja ostoslistat valmiiksi 
mietittynä ja ajattelinkin nyt välillä jakaa
näitä arkiruokaohjeita tänne netin puolelle
käyttöön. 

 Kasvispasta

4 annosta

n. 200g (1/2) pussia pastaa
1 paprika
2 porkkanaa
1 iso sipuli
1- 2 valkosipulinkynttä
1/2 kesäkurpitsa

350g tomaatteja (San Marzano/kirsikkatomaatit)
(kantarelleja)
2 dl ruokakermaa
n. 1 dl juustoraastetta
voita paistamiseen
suolaa 
pippuria


  1. Keitä vesi pastalle: lisää keitinveteen suolaa ja lisää pasta kiehuvaan veteen. Keitä pussin ohjeen mukaisesti.
  2. Kuori porkkanat ja sipulit. Pilko porkkanat kuorimaveitsellä suikaleiksi. Paloittele paprika, kesäkurpitsa, sipulit ja tomaatit. 
  3. Ruskista pannussa voita ja paista kasvikset. Kun kasvikset ovat ruskistuneet, kaada pannulle ruokakerma ja lisää juustoraaste. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä. 
  4. Valuta kypsä pasta lävikössä ja kaada takaisin kattilaan. Kaada myös kasviskastike kattilaan ja sekoita. Anna hautua pari minuuttia. 

Kommentit