Veriappelsiinien sesonkiaika
on meneillään ja mietin, mihin
voisin näitä meheviä ja makeita
appelsiineja käyttää.
Pannacotta on aina idioottivarma
jälkkäriherkku ja sainkin idean
kananmunamaisesta ulkomuodosta ja
pannacotta saikin veriappelsiinisiirapista
"keltuaisen".
Veriappelsiinisiirappi ja pannacotta
4 annosta
3 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
2 liivatelehteä
1,5 dl appelsiinimehua (n. 3 appelsiinia)
0,5 dl sokeria
0,5 rkl perunajauhoa
1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen
noin 10-15 minuutiksi.
2. Kiehauta kerma ja sokerit miedolla lämmöllä.
Varo pohjaanpalamista, sekoittele kermaseosta.
3. Purista liivatteesta vedet ja sekoita se hyvin
vispilällä kermaan.
4. Kaada pannacotta annosvuokiin. Käytin itse
paperisia kertakäyttömukeja muotteina.
5. Anna pannacottien hyytyä jääkaapissa
vähintään neljä tuntia. Voit hyvin tehdä pannacotat
jo edellisenä iltana.
6. Kumoa pannacotat tarjoilulautaselle.
Irrotin pannacotat paperimukien reunoilta varoen
veitsellä ja leikkasin mukinreunat auki, jolloin
pannacotta irtosi helposti lautaselle.
1. Purista kolmen veriappelsiinin mehu.
Siivilöi mehu kasariin.
2. Lisää mehun joukkoon sokeri ja kiehauta.
Lisää perunajauho ja kiehauta kasaan.
3. Anna siirapin jäähtyä ennenkuin annostelet
sen pannacottien päälle. Pannacotan koosta
riippuen teelusikallinen siirappia riittää.
Siirappia jää vielä yli vaikka jäätelön kanssa
tarjottavaksi.
Siirappia jää vielä yli vaikka jäätelön kanssa
tarjottavaksi.
Kommentit
Lähetä kommentti