Taatelikakku



Taatelikakku

1 pss (200g) kivettömiä taateleita
2 dl vettä
200g voita 
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 prk (200g) kermaviiliä
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa

1. Pilko taateleita pienemmäksi ja laita taatelit ja vesi kattilaan. Kiehauta taateleita, jotta ne pehmenevät. Sulata voi joukkoon.
2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
3. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää kermaviili. Kermaviilin tilalle käy myös esim. kerma, mutta kermaa kannattaa laittaa vain 1 dl. 
4. Lisää taatelivoiseos.
5. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan. 
6. Sekoita tasaiseksi. 
7. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Levitä taikina
tasaisesti vuokaan.
8. Paista taatelikakkua uunin alatasolla noin tunnin 
ajan. Kokeile kakun kypsyys cocktailtikulla. Jos taikinaa
ei tartu tikkuun, kakku on valmis. 
9. Kuten muutkin kuivakakut, taatelikakku säilyy hyvin ja
oikeastaan vain paranee vanhetessaan. Kakusta tulee tällä ohjeella todella herkullinen, mehevä ja kostea! Sen kannattaa antaa hetki
jäähtyä ennen leikkaamista, jotta se leikkaantuu siistimmin.



Kommentit