Punaherukkaleivokset

Punaherukkaleivokset

10 kpl

500g torttu/lehtitaikinalevyjä (5 levyä)
n. 1,5 dl punaherukoita
pinnalle tomusokeria
(silikonisia muffinivuokia tai muffinivuokapelti)

Vaniljalemoncurd:
3 keltuaista
2 dl hillosokeria
1 dl sokeria
1 pienen sitruunan mehu
1,5 dl kuohukermaa
n. 1-2 rkl vaniljasokeria
50g huoneenlämpöistä voita

1. Aloita vaniljacurdin valmistuksesta. 
Erottele keltuaiset ja vatkaa ne teflonkattilassa.
Voit tehdä curdin myös vesihauteessa, mutta itse
valmistin sen miedolla lämmöllä teflonkattilassa hyvin sekoittaen.

2. Lisää keltuaisten joukkoon sokerit, sitruunamehu,
kerma sekä vaniljasokeri. Voit laittaa vaniljasokeria ensin vain yhden ruokalusikallisen ja lisätä vaniljasokeria tarvittaessa maistamisen jälkeen.  

3. Keitä seosta miedolla lämmöllä sekoittaen noin
vartin verran, että curd paksunee. 

4. Sulata lehtitaikinalevyt ja laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. 

5. Sekoita valmiiseen curdiin paloiteltu huoneenlämpöinen voi 
yksi pala kerrallaan. 

6. Voit antaa valmiin tahnan tekeytyä jääkaapissa hetken.

7. Leikkaa lehtitaikinalevyistä juomalasilla tai 
pyöreällä muotilla ympyröitä (2 ympyrää/levy).
Asettele pyöreät lehtitaikinalevyt 
silikonisen muffinivuoan muotoon vuokaan. 

8. Kun olet saanut taikinaympyrät vuokiin, 
lusikoi päälle vaniljalemoncurdia. 

9. Ripottele jokaisen leivoksen päälle noin 4-6 punaherukkaa. Jätä marjoja hieman myös koristeluun.

10. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 10-15 minuuttia.

11. Kun leivokset ovat hieman jäähtyneet, ripottele
vielä muutamia marjoja pinnalle, jotta leivokset näyttävät houkuttelevammalta. Ripottele tomusokeria pintaan ja herkuttele.

Leivokset voi tehdä muistakin marjoista, esim.
mustikat toimivat hyvin vaniljan kanssa! 





Kommentit