Paahdettu bataattikeitto ja viikon ruokalista


Viikon ruokalista-palvelu 
on käynnistynyt ja tämän viikon
yhtenä reseptinä on täyteläinen, paahdettu
bataattikeitto, joka on täynnä makua. 


Paahdettu bataattikeitto

1 bataatti (n. 700g)
1 paprika
1 sipuli
1-3 valkosipulinkynttä
(1 chili)
vettä
2 dl ruokakermaa
oliiviöljyä
voita paistamiseen
suolaa 
pippuria
200g ranskankermaa


  1. Kuori ja pilko bataatti lohkoiksi. Pilko paprika isoiksi lohkoiksi. Levitä bataatit ja paprikat uunipellille ja valele päälle oliiviöljyä. Paahda kasviksia uunissa 225 asteessa 30-40 minuuttia. 
  2. Kuori ja pilko sipulit ja ruskista voita kasarissa. Pilko chili ja ruskista chili sipulien kanssa voissa. Lisää paahdetut bataatit ja paprikat kasariin ja anna hetki ruskistua. Lisää vettä niin, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Lisää pieni tilkka ruokakermasta. Anna hetki kiehua. 
  3. Soseuta keitto sauvasekottimella. Lisää loput kermat joukkoon ja lisää vettä tarvittaessa, jotta keitosta tulee tarpeeksi juoksevaa eikä muussia. 
  4. Kun sosekeitto on sopivan paksua, mausta keitto. 
  5. Annostele valmiin keiton päälle nokare ranskankermaa. Nauti kovakuorisen leivän kanssa tai ripottele keiton pinnalle krutonkeja.



Viikon ruokalista-palvelun 

ideana on mm. ruokahävikin vähentäminen,
sillä kotiin hankitut raaka-aineet käytetään 
mahdollsimman tehokkaasti viikon aikana.

Saat Viikon ruokalistan sähköpostiisi
joka sunnuntai seuraavaksi viikoksi. 
Ruokalistan lisäksi saat reseptit
sekä kaksi ostoslistaa, joiden 
avulla kaupassa käynti helpottuu 
ja nopeutuu. 
Viikon ruokalista-palvelun hinta on
vain 5,90€/kk. 
Tervetuloa tilaajaksi! 
hirsitalontaikaa@gmail.com

Kommentit