Mansikkabruschetat


Mansikkasato on kypsynyt ja 
olemme saaneet herkutella
sekä oman kasvimaan että 
mansikkatilan mansikoilla. 

Mansikat sopivat sekä makeisiin 
että suolaisiin ruokiin.
Päätinkin kokeilla mansikoita 
bruschetoissa ja ne todella toimivat.
Bruschetoissa mansikan makeus 
yhdistyy erilaisiin pehmeisiin juustoihin,
joiden kanssa mansikka on klassinen makupari. 
Yrteistä minttu ja basilika ovat 
klassisia makupareja mansikalle ja 
niitä on käytetty näissäkin bruschetoissa.

Bruschetoja tuli kolmea erilaista makua,
joissa kaikissa on käytetty patonkien
voiteluun minttuöljyä.
Minttuöljy riittää noin 10 patonginpalan
voiteluun. Patonkina käytin 
kaurapatonkia.

Minttuöljy:
n. 2 rkl minttua
1,5 tl oliiviöljyä
1 rkl ruokaöljyä
Herbamaremaustetta

1. Pilko mintunlehdet. 
2. Sekoita ainekset keskenään.
3. Anna maustua jääkaapissa.


❤❤❤


Mansikkapekonibruschetat:
patonkia
minttuöljyä
100g President Petits Chèvres Doux- vuohenjuustoa
n. 100g pekonikuutioita
mansikoita

1. Vaahdota vuohenjuusto sähkövatkaimella. 
2. Paahda pannulla pekonikuutiot.
Anna jäähtyä hetki talouspaperin päällä,
jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois.
3. Leikkaa patongit paloiksi ja 
voitele patongit minttuöljyllä. 
4. Levitä vuohenjuusto patongille
5. Viipaloi mansikoita ja asettele
ne patongin päälle.
6. Lusikoi pekonikuutiot patongin päälle.

❤❤❤


Mansikka-valkohomejuustobruschetat:
Patonkia
minttuöljyä
Castello valkohomejuustoa
n. 1dl mansikoita
n. 1 rkl basilikaa
puolikas tomaatti

1. Leikkaa patongista paloja ja 
voitele patonkipalat minttuöljyllä.
2. Viipaloi valkohomejuustoa oman
maun mukaan patongin päälle. 
3. Valmista mansikkasalsa pilkkomalla
mansikat, basilika ja tomaatti ja sekoita keskenään.
4. Lusikoi mansikkasalsaa patongin päälle.

❤❤❤


Mansikka-sinihomejuustobruschetat:
patonkia
minttuöljyä
Castello sinihomejuustoa
mansikkamelbaa

1. Valmista mansikkamelba 
(voit valmistaa sen jo edellispäivänä) 
keittämällä kattilassa 200g mansikoita ja
1 dl sokeria. Kun seos on kiehunut
hillomaiseksi, siivilöi se. 
Tasainen ja juokseva kastike on 
melbaa, joka tulee siivilästä läpi. 
2. Anna jäähtyä. Melba säilyy 
jääkaapissa kannellisessa rasiassa 
hyvin muutaman päivän ajan. 
3. Leikkaa patongit ja voitele
ne minttuöljyllä. 
5. Viipaloi sinihomejuusto ja 
laita patonkien päälle. 
6. Lusikoi päälle mansikkamelbaa. 

❤❤❤

Kommentit