Mansikkasato on kypsynyt ja
olemme saaneet herkutella
sekä oman kasvimaan että
mansikkatilan mansikoilla.
Mansikat sopivat sekä makeisiin
että suolaisiin ruokiin.
Päätinkin kokeilla mansikoita
bruschetoissa ja ne todella toimivat.
Bruschetoissa mansikan makeus
yhdistyy erilaisiin pehmeisiin juustoihin,
joiden kanssa mansikka on klassinen makupari.
Yrteistä minttu ja basilika ovat
klassisia makupareja mansikalle ja
niitä on käytetty näissäkin bruschetoissa.
Bruschetoja tuli kolmea erilaista makua,
joissa kaikissa on käytetty patonkien
voiteluun minttuöljyä.
Minttuöljy riittää noin 10 patonginpalan
voiteluun. Patonkina käytin
kaurapatonkia.
Minttuöljy:
n. 2 rkl minttua
1,5 tl oliiviöljyä
1 rkl ruokaöljyä
Herbamaremaustetta
1. Pilko mintunlehdet.
2. Sekoita ainekset keskenään.
3. Anna maustua jääkaapissa.
❤❤❤
Mansikkapekonibruschetat:
patonkia
minttuöljyä
100g President Petits Chèvres Doux- vuohenjuustoa
n. 100g pekonikuutioita
mansikoita
1. Vaahdota vuohenjuusto sähkövatkaimella.
2. Paahda pannulla pekonikuutiot.
Anna jäähtyä hetki talouspaperin päällä,
jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois.
3. Leikkaa patongit paloiksi ja
voitele patongit minttuöljyllä.
4. Levitä vuohenjuusto patongille
5. Viipaloi mansikoita ja asettele
ne patongin päälle.
6. Lusikoi pekonikuutiot patongin päälle.
❤❤❤
Mansikka-valkohomejuustobruschetat:
Patonkia
minttuöljyä
Castello valkohomejuustoa
n. 1dl mansikoita
n. 1 rkl basilikaa
puolikas tomaatti
1. Leikkaa patongista paloja ja
voitele patonkipalat minttuöljyllä.
2. Viipaloi valkohomejuustoa oman
maun mukaan patongin päälle.
3. Valmista mansikkasalsa pilkkomalla
mansikat, basilika ja tomaatti ja sekoita keskenään.
4. Lusikoi mansikkasalsaa patongin päälle.
❤❤❤
Mansikka-sinihomejuustobruschetat:
patonkia
minttuöljyä
Castello sinihomejuustoa
mansikkamelbaa
1. Valmista mansikkamelba
(voit valmistaa sen jo edellispäivänä)
keittämällä kattilassa 200g mansikoita ja
1 dl sokeria. Kun seos on kiehunut
hillomaiseksi, siivilöi se.
Tasainen ja juokseva kastike on
melbaa, joka tulee siivilästä läpi.
2. Anna jäähtyä. Melba säilyy
jääkaapissa kannellisessa rasiassa
hyvin muutaman päivän ajan.
3. Leikkaa patongit ja voitele
ne minttuöljyllä.
5. Viipaloi sinihomejuusto ja
laita patonkien päälle.
6. Lusikoi päälle mansikkamelbaa.
❤❤❤
Kommentit
Lähetä kommentti