Nokkosguacamole


Nokkoset ovat alkukesästä parhaimmillaan ja
halusin itsekin kokeilla vihdoin tehdä nokkosesta jotain. 
Nokkosia voi leikata pitkin kesää ja 
parhaimpia ovat uudet nokkosten alut. 
Lehtiä on hyvä kerätä hanskat kädessä ja 
reilusti, sillä ryöpätessä ne kutistuvat reilusti.

Halusin perinteisen nokkoskeiton ja nokkoslettujen
sijaan tehdä jotain muuta ja niinpä syntyi ajatus
nokkosguacamolesta. 
En ole koskaan piitannut juurikaan korianterista ja
korvasinkin nokkosella korianterin guacamolesta. 
Tarjosin nokkosguacamolea kirjan julkkareilla ja
se oli todellinen hitti! 

Nokkosguacamole

2 avocadoa
1 tomaatti
1 mieto chili
puolikkaan limen mehu
1 dl ryöpättyä nokkosta
suolaa
mustapippuria

1. Huuhdo nokkoset hyvin ja ryöppää ne 
vedessä, johon on lisätty suolaa. 
Noin minuutin ryöppäys riittää. 
Huuhdo nokkoset ryöppäyksen jälkeen 
kylmällä vedellä ja laita kuivumaan 
talouspaperin päälle. 
2. Kuori ja pilko avocadot. 
Pilko tomaatti ja chili. 
3. Purista joukkoon limen mehu. 
4. Lisää nokkoset. 
5. Sekoita guacamole vielä 
tehosekoittimessa ja mausta suolalla ja pippurilla.

Guacamole on parhaimmillaan 
saman tien tarjoiltuna ja se ei säily hyvin 
avocadon tummuessa. 

Kommentit