Hirsitalon keittiössä - kirjani tarina


Kirjan julkkarijuhlissa monet vieraat
kyselivät, mistä ajatus kirjan tekemiseen lähti ja
ajattelinkin kirjoittaa teille kirjani tarinan. 


Lapsuuden harrastuksista kirjaksi

Olen haaveillut jo lapsesta asti 
kirjoittavani kirjan, vaikkakaan en silloin
vielä haaveillut juuri 
reseptikirjan kirjoittamisesta. 
Olen valokuvannut, kirjoittanut sekä 
leiponut ja laittanut ruokaa muksusta asti. 
Intohimoni ruuanlaittoon ja leipomiseen
lähti kotoa ja kokkikerhosta. 
Leivoin äitini ja mummojeni kanssa paljon
ja teimme mummojen kanssa myös paljon ruokaa
- karjalanpiirakoita unohtamatta. 
Toisen mummon kanssa liitusin pitkin metsiä
marjastamassa ja sienestämässä ja kävimme
sienestämässä myös äitini ja isäpuoleni kanssa. 
Toisen mummon kanssa taas mylläsin kasvimaata ja
ukin kanssa kalastin ja kuivasin särkiä.

Valokuvausharrastukseni ryöpsähti valtoimelleen

siitä hetkestä kun sain perheemme 
toisen kameran vuonna 1996
kun jouduimme ostamaan toisen kameran 
Lapin reissulla unohdettuamme kameramme kotiin.
Tuosta alkoi rakas harrastus, 
joka on jatkunut aina näihin päiviin asti.
Nyt olen saanut jo reilut viisi vuotta 
toteuttaa rakasta harrastusta myös
sivutoimisesti omalla toiminimellä 
erilaisten kuvauskeikkojen parissa. 

Olen harrastanut myös kirjoittamista lapsesta
asti ja ensimmäisen tietokoneen myötä 
kirjoittaminen siirtyi tarinavihkoista tietokoneelle. 
Tein itse lehtiä ym. ja palo 
kirjoitustyöhön on edelleen kova ja siksi
olenkin kirjoittanut blogia jo usean 
vuoden ajan. Blogini Hirsitalon taikaa
toimi myös innoittajana kirjalleni ja
kirjan nimeksi muotoutuikin blogin pohjalta
 Hirsitalon keittiössä.

Hirsitalon keittiössä - muistoista ja tarinoista kirjaksi


Kirjassa on reseptien lisäksi myös
tarinoita, sillä ruokaan liittyy 
minulla - kuten kaikilla muillakin - paljon muistoja. 
Näitä ruokamuistoja olen halunnut jakaa
kanssanne ja ne antavat myös resepteille tarinansa.

Kirjassa suositaan itsekasvattamia 
kasvimaan tuotteita sekä metsän antimia,
kuten marjoja ja sieniä. 

Tein kirjaa reilun vuoden verran,

mutta monet resepteistä ovat jo vuosien takaa. 
Oli uskomaton fiilis saada valmis kirja
oikeasti käsiini 💕
Kirjan tekeminen oli rentouttavaa 
vastapainoa arjen työ- ja opiskelukiireille.
Oli rentouttavaa kun sai päästää
luovuuden irti ja tehdä juuri sitä,
mistä oikeasti nauttii.

Kiitos kaikille kirjan tekemiseen osallistuneille
ja sen mahdollistaneille, 
erityisesti rakkaalle avopuolisolleni Teijolle 
ja pienille assistenteille kotona 💕
Valtavan isot kiitokset myös 
työporukalle Parikkalaan 
lukuisista koemaistoista 💕

- Riitta 

Kirjan tilaukset osoitteesta
hirsitalontaikaa@gmail.com tai
Facebookissa/Instagramissa viestillä.
Kirjaa myy myös
Iloisen Pässin Maalaispuoti, Parikkala sekä
Pulsan asema, Lappeenranta. 


Kommentit