Lakritsikastike parsalle


Päivitin jokin aika sitten 
Instagramin ja blogini puolella kuvan 
lakritsikastikkeesta,
jota valmistin parsalle ja lohelle. 
Koska parsakausi on kuumimmillaan,
tässä ohje! 

Gluteeniton

Lakritsikastike:
1/2 porkkana
1/2 palsternakkapala
1 pieni sipuli
nokare voita paistamiseen
2 rkl balsamiviinietikkaa
4 rkl punaviinietikkaa
1 l lihalientä
2 tl pippuriseosta
suolaa
2 timjamin oksaa
n. 1,5 dl lakuja
maizenaa suurustamiseen

Lohta
Suolaa
Pippuria
Vihreää tankoparsaa
Vettä
Suolaa keitinveteen
1. Kuori ja pilko reiluiksi paloiksi porkkana, palsternakka ja sipuli.
Kuullota kasviksia voissa kasarissa. 
2. Lisää ruskistuneiden kasvisten sekaan etikat, lihaliemi ja mausteet. Anna kiehua hetki. 
3. Lisää joukkoon lakritsit ja anna kiehua. 
4. Kun kastike on tummaa ja maku on syventynyt, siivilöi kastike.
5. Kaada siivilöity kastikeliemi kasariin ja suurusta maizenalla.
Itse liotan maissijauhon pieneen vesitilkkaan ja sekoitan sen nesteenä
kastikkeen joukkoon, jotta se sekoittuu tasaisemmin. Noin 1-2 rkl maizenaa riittää,
mutta sitä voi lisätä tarpeen mukaan, jotta kastikkeesta tulee riittävän paksua. Anna kastikkeen
tekeytyä hiljalleen liedellä. 
5. Keitä parsoille vesi, johon lisäät suolaa. Leikkaa parsoista tarvittaessa huono pää pois ja
laita ne kiehuvaan veteen. Keitä parsoja noin viisi minuuttia (parsa saa jäädä
hieman napakaksi).
6. Paista lohi pannulla voissa tai uunissa. Mausta lohi ennen paistoa suolalla ja pippurilla.
7. Tarjoile lakritsikastike lohen ja tankoparsan kanssa.

Kommentit